Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Sunday, August 2, 2009

Bunut Payong FC Juara Liga DUN Bunut Payong

Pasukan bolasepak Bunut Payong FC telah menjuarai perlawaanan akhir Liga Dewan Undangan Negeri (DUN) Bunut Payong melalui sepakan penentuan panalti mengalahkan Kg. Sireh FC dengan agreget 4-3 setelah permainan terikat seri tanpa sebarang rembatan gol.

Aksi permainan yang menghiburkan itu menyaksikan Bunut Payong FC lebih banyak menguasai padang dengan membuat beberapa kali cubaan untuk menembus ke pintu gawang Kg. Sireh FC. Perlawanan yang berlangsung di Stadium Sultan Muhamad Ke 4 Kota Bharu pada 28 Jun lalu turut disaksikan oleh ADUN Bunut Payong, Dato’ Hj Takiyuddin bin Hj Hassan.

Beliau turut menyampaikan hadiah-hadiah kepada pasukan yang beraksi dalam perlawanan akhir tersebut. Juara pasukan Bunut Payong FC membawa pulang piala pusingan YB Dato’ Hj Takiyuddin bin Hj. Hassan, pingat dan hadiah wang tunai berjumlah RM 1000.
Manakala pasukan Kg Sireh FC yang mendapat naib juara menerima pingat berserta wang tunai bernilai RM700.Tempat ketiga bersama disandang oleh Kota Utara dan Raja Dewa dengan masing-masing menerima pingat dan wang tunai berjumlah RM 400.

No comments:

Post a Comment

Pusat Penerangan Pelancongan